Technologie - RO.JPG

Een state of the art waterzuiveringsinstallatie voor Carlsberg

In 2020 bouwden we een nieuwe, geavanceerde waterzuiveringsinstallatie voor brouwerij Carlsberg in Fredericia, Denemarken. De installatie zuivert 750.000 kubieke meter afvalwater per jaar en is zo een van onze grootste projecten. De zuivering sleepte een prestigieuze prijs in de wacht voor meest innoverende waterbehandeling van 2021.

De zuiveringsinstallatie werkt in verschillende stappen. Na de anaerobe zuivering volgt een aerobe behandeling in een membraanreactor met Blue Foot Membranes, de meest compacte en energie-efficiënte membranen van het moment. Het effluent wordt verder gezuiverd door omgekeerde osmose en mineralisatie. Na al deze stappen bereikt het water drinkwaterkwaliteit en is het opnieuw bruikbaar in het productieproces.

Dankzij de nieuwe waterzuiveringsinstallatie kan Carlsberg tot 90% van zijn proceswater hergebruiken. De installatie zal ook 1,5 miljoen kubieke meter biogas per jaar produceren voor de productie van groene warmte. Zo zal brouwerij Carlsberg tot 10% extra energie besparen. Pantarein Water volgt de waterzuivering op ter ondersteuning van het lokale utilities team via remote control en regelmatige bezoeken ter plaatse. 

Toegepaste technologieën