Technologie - aerobe waterzuivering.JPG

Aerobe zuivering

Als afvalwater relatief verdund is, vrij koud is en/of veel stikstof of fosfor bevat, dan is een aerobe, biologische behandeling vaak de ideale technologie. Een aerobe zuivering wordt ook toegepast als nazuivering van een anaeroob effluent.

Pantarein Water heeft een ruime ervaring met uiteenlopende types aerobe zuiveringen, zoals batch-reactoren (SBR), klassieke zuiveringen met een nabezinker, of membraanbioreactoren (MBR).

Op basis van de samenstelling van het water, de beschikbare ruimte en de kwaliteitseisen bedenken we een ideale configuratie, waarbij we telkens de volgende principes respecteren:

Aerobe korrels

Pantarein Water ontwikkelde een bedrijfseigen voedingscyclus. Zo verkrijgen we een zeer dichte slibstructuur en kunnen we met een hoge slibconcentratie werken, wat op zijn beurt zorgt voor een zeer compacte zuivering.

Laag energieverbruik

Een fijne bellenbeluchting, in combinatie met frequentie-gestuurde schroef- of Turboblowers en een slimme zuurstofsturing, staat garant voor een minimaal energieverbruik. Doordat de bellenbeluchting ophaalbaar is, kunnen inspectie en onderhoud vlotter verlopen.

Vergaand geautomatiseerd

We ontwerpen onze zuiveringen zo dat we ze vanop afstand kunnen opvolgen. Dat brengt een vergaande graad van automatisatie mee, inclusief slimme metingen en een dashboard om problemen snel op te sporen.

Gebouwd om nutriënten te verwijderen

Pantarein Water vergaarde reeds uitgebreide kennis over stikstofverwijdering. We behandelden onder andere het percolaat van stortplaatsen en het afvalwater van vilbeluiken.

Onze dienstverlening bestaat onder meer uit:

  • een juiste afwisseling van mengen en beluchten;
  • ontwikkelen van donutconfiguraties;
  • online metingen; 
  • maximaliseren (en bewaken) van nitrificatiesnelheden.

Op maat van jouw bedrijf

Elk bedrijf vraagt om een eigen oplossing. Wij voorzien de technologie die jij nodig hebt.