Brasserie Goudale.png

Brasserie Goudale verdubbelt capaciteit met flexibele waterzuivering

Brasserie Goudale produceert jaarlijks 2 miljoen hectoliter bier. Voor haar gloednieuwe brouwerij in Frankrijk rekende het bedrijf op Pantarein Water voor een performante en schaalbare zuiveringsinstallatie.

Een zuivering die mee evolueert

In 2017 opende Brasserie Goudale een nieuwe brouwerij met een capaciteit van 1 miljoen hectoliter per jaar. Het bijhorende afvalwater wordt gezuiverd met een anaerobe zuivering en aerobe zuivering, specifiek ontworpen voor dit type productie. Om aan de strikte lozingsnormen te voldoen, werd de installatie aangevuld met zandfiltratie voor extra fosforverwijdering.

Dubbele capaciteit, zelfde footprint

Slechts één jaar na de opstart verdubbelde de brouwerij haar capaciteit. De waterzuivering werd daarop aangepast:

  • Het buffervolume en de anaerobe reactor werden verdubbeld
  • De aerobe fase kreeg een upgrade met membraanfiltratie, waardoor extra bekkens overbodig waren

De slimme modulaire opbouw van het systeem liet deze uitbreiding toe zonder extra ruimte in te nemen. Ontdek in de onderstaande video hoe de nieuwe zuivering eruitziet!

Biogas wordt groene energie

De anaerobe zuivering produceert biogas, dat eerst biologisch wordt ontzwaveld. Vervolgens zuivert een CO₂-stripper het gas verder op tot aardgaskwaliteit, waarna het op het net wordt geïnjecteerd – een toonbeeld van circulaire economie.

Pantarein Water staat sinds het begin in voor de operationele ondersteuning van de zuivering, en helpt Brasserie Goudale zo om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Benieuwd hoe we ook uw installatie schaalbaar, efficiënt en duurzaam kunnen maken? Bekijk onze andere projecten of neem rechtstreeks contact met ons op.

Toegepaste technologieën