Kmo-portefeuille

Kleine en middelgrote Vlaamse ondernemingen die een beroep doen op Pantarein Water voor advies, krijgen financiële steun van de Vlaamse overheid.

De Vlaamse overheid heeft een subsidieregeling gelanceerd om kleine en middelgrote Vlaamse ondernemingen (kmo's) te ondersteunen bij het ondernemen, innoveren en internationaliseren. Kmo's die een beroep doen op een erkende dienstverlener komen in aanmerking voor de subsidie. Pantarein Water is zo'n erkende dienstverlener, ook voor strategisch advies over milieu- en energieprojecten.

Advies

Je kmo staat voor heel wat uitdagingen op het vlak van milieu en energie. Wij staan je bij met concrete oplossingen voor nu en later. Bijvoorbeeld met advies over het hergebruik van water, het gebruik van regenwater of aanpassingen aan je productieproces waar je onderneming én het milieu baat bij hebben.

Je kunt voor 20-30% een beroep doen op de steun van de kmo-portefeuille. Je hebt recht op een steunplafond van 7.500 euro per kalenderjaar voor advies verleend door Pantarein Water.
 

Strategisch advies

Milieu- en energievraagstukken beïnvloeden hoe langer hoe meer de strategische keuzes waarvoor je met je onderneming staat. Wij maken samen met jou de oefening: ons strategisch advies helpt je om kantelmomenten in je kmo gericht aan te pakken.

Zo bieden we onder meer een langetermijnoplossing voor de hele organisatie. We nemen bijvoorbeeld het productieproces in je onderneming grondig onder de loep en doen aanbevelingen over de recuperatie van restwarmte of waterhergebruik. We voeren ook energiescans uit. Op basis daarvan verlenen we gericht advies dat tot voelbare energiebesparingen binnen je onderneming leidt.

Je kunt voor 20-30% een beroep doen op de steun van de kmo-portefeuille. Je hebt recht op een steunplafond van 7.500 euro per kalenderjaar voor het strategisch advies verleend door Pantarein Water.

Meer weten over de kmo-portefeuille? Bezoek de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Een vraag of opmerking?

We horen graag van je.